Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balıkçı, fırında, palamut, tarifi, usulü

Balıkçı Usulü Fırında Palamut Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balıkçı Usulü Fırında Palamut Tarifi



Balıkçı Usulü Fırında Palamut Tarifi

2 adet palamut (orta boy)
3 adet domates
1/2 bardak zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
3 adet patates
2 adet soğan
1 adet limon
1/2 demet maydanoz
tuz
karabiber

Domatesin 2 tanesi soyulur, fındık iriliğinde doğranır Soğanla sarımsak da soyulduktan sonra küçük parçalar halinde kesilir Kıyılan maydanoz ile hazırlanan bu maddeler defne yaprağı ile birlikte, balıkları alabilecek büyüklükte bir tepsiye yerleştirilir

Balıklar iyice temizlendikten sonra birer kişilik parçalar halinde kesilip bu tepsiye, malzemenin üzerine düzgünce oturtulur Soyulan patatesler de yarım daire şeklinde birer santim kalınlıkta kesilerek balıkların aralarına yerleştirilir Tuz ve karabiber serpilir

Üzerine zeytinyağı gezdirilir İki bardak kadar da su eklenir Kalan tek domates de dilimler halinde balık parçalarının üzerlerine konur Tepsi orta ateşli bir fırında yarım saat kadar, suyu tamamiyle buharlaşmadan tutulur Fırından çıktığı zaman limon, salça eklenir, ya da limon sıkılır, servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.