![]() |
Tavuklu Terin Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Terin Tarifi500 GR TAVUK ETİ (HİNDİNİN VEYA TAVŞANIN BEYAZ ETİNİ DE KULLANABİLİRSİNİZ) 200 GR DANA ETİ 100 GR DANA JAMBON 2 YUMURTA 1 SOĞAN 5 ARPACIK SOĞANI 1 BARDAK SU KEKİK MAYDONOZ TUZ KARABİBER Tavuk ve dana etini buhar tenceresinde pişirin ![]() ![]() Buna maydonoz ve kekiği, omlet gibi çırpılmış yumurtaları, 1 bardak suyu, tuzu ve karabiberi ekleyin ![]() Bu karışımı güveç gibi seramikten yapılmış bir kaba koyun ve Ben-Mari yöntemiyle (yani bu güveci için 2 cm yüksekliğinde kaynar suyla dolu bir büyük fırın tepsisine yerleştirerek) 200 derecelik fırında 2 saat pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|