Tavuk Ciğerli Terin Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Ciğerli Terin Tarifi750 GR TAVUK (HİNDİ, KAZ VS) CİĞERİ 500 GR SOSİS İÇİ (DERİSİNİ SOYUN, İÇİNİ KULLANIN) 4 ARPACIK SOĞANI 2 DİŞ SARMISAK 1 DEMET MAYDONOZ BİRKAÇ YAPRAK TARHUN OTU 3 YUMURTA TUZ KARABİBER Ciğerleri bıçakla kıyın ve bunu sosis içi ile karıştırın Sarmısağı ve arpacık soğanlarını, maydonozu ve tarhun otu yapraklarını ince ince kıyın Bunların hepsini ciğerli harca karıştırın ve tuz, biber ekleyin Omlet gibi çırpılmış yumurtaları ve 1 çay bardağı suyu da karışımınıza katın Hepsini iyice birbirine karıştırın, homojen bir harç elde edin Güveç gibi seramik bir diktörtgen kaba karışımı boşaltın Kabın ağzını kapatın ve 220 derece ısıtılmış fırında 2 saat pişirin İyice soğuduktan sonra servis yapın |
|