![]() |
Mantarlı Kebap Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Kebap TarifiKullanılacak malzeme (4 kişi için): 800 gram bir dana nuarı, 200 gram iri başlıklı mantar, 100 gram pançeta (but tarafına yakın kaburga altı) ![]() 50 gram margarin yağı, 1 demet maydanoz, 1 kahve fincanı üzüm sirken, yarım bardak et suyu, 4 kaşık zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() YAPIMI: Mantarları nemli ve temiz bir bezle ovalayarak zarlarını gidermeli, dilimledikten sonra zeytinyağıyla birlikte bir tencereye koyup ateşe oturtmalı ![]() ![]() ![]() ![]() Keskin bir bıçakla dana nuarının ortasında, uzunluğu boyunca oldukça iri bir delik açmalı, Kıyılmış maydanozla karıştırılmıs mantarları ve pançetayı o deliğin içine doldurmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|