Mantarlı Kebap Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Kebap TarifiKullanılacak malzeme (4 kişi için): 800 gram bir dana nuarı, 200 gram iri başlıklı mantar, 100 gram pançeta (but tarafına yakın kaburga altı) 50 gram margarin yağı, 1 demet maydanoz, 1 kahve fincanı üzüm sirken, yarım bardak et suyu, 4 kaşık zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber YAPIMI: Mantarları nemli ve temiz bir bezle ovalayarak zarlarını gidermeli, dilimledikten sonra zeytinyağıyla birlikte bir tencereye koyup ateşe oturtmalı On dakika kadar kuvvetli ateşte kavurmalı Tuzu ve biberini serptikten sonra ateşten indirmeli Sonra pançetayla birlikte mantarları kıyarcasına ince doğramalı Keskin bir bıçakla dana nuarının ortasında, uzunluğu boyunca oldukça iri bir delik açmalı, Kıyılmış maydanozla karıştırılmıs mantarları ve pançetayı o deliğin içine doldurmalı Sonra bu harcın taşmaması için, ince bir iple deliğin iki yanını iyice bağlayıp dikmeli üzerine tuz ve karabiber serptikten sonra bunları margarin yağıyla birlikte bir tencereye koyup kabı ateşe oturtmalı Sonra üzerine sirkeyi döküp ateşten indirmeli ve orta ısılı bir fırına sürmeli Et iki saat kadar orada piştikten sonra kabı fırından almalı ve eti içinden çıkarıp ısıya dayanıklı bir cam tabağa oturtmalı Tencereyi tekrar ateşe oturtmalı ve salçayı on dakika kaynatmalı Sonra ateşten indirip ince delikli bir süzgeçten geçirmeli, etin üstüne gezdirerek dökmeli Dilimleyip sıcak sıcak servis yapmalı |
|