Mesire Şiş Kebabı Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mesire Şiş Kebabı TarifiKullanılacak malzeme (4 kişi için): 300 gram kuzu budu (kemiksiz olarak), 1 kuzu karaciğeri, 1 kuzu yüreği, 2 kuzu böbreği, yetecek kadar kuzu iç yağı, 4 dolmalık yeşil biber, 9 domates, yeteri kadar tuz, karabiber ve zeytinyağı YAPIMI: Kuzu buduyla karaciğerini, yüreğini ve böbreklerini kuşbaşı doğramalı Domatesleri dörde bölmeli Dolmalık biberleri de çekirdeklerini ve çekirdek yuvalarını çıkardıktan sonra domates parçası sayısının iki misli olacak biçimde parçalara ayırmalı Dört uzun şişe sırasıyle kuzu eti, ciğeri, yüreği, böbreği, domates, dolmalık biber kuzu eti, ciğer, yürek parçalarını geçirerek dört şişi eşit biçimde et, domates ve biberle doldurman Sonra bunları düz bir tabağa oturtmalı Her yanlarını tuz ve karabiberlemeli üzerlerine gezdirerek zeytinyağı dökmeli ve şişleri vakit vakit çevirerek böyle yağda iki saat dinlendirmen Bu süre sonunda şişleri kuvvetli ve alev-siz bir odun kömürü ateşinin beş parmak üstüne oturtmalı Etleri vakit vakit tabaktaki zeytinyağlı suyla ıslatarak ve çevirerek her yanlarını nar gibi kızartman Sonra sıcak sıcak servis yapmalı |
|