![]() |
Kefal Graten Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kefal Graten TarifiKefal Graten Tarifi 1250 gr kadar kefal 20 gr tereyağı (1 çorba kaşığı) 3 bardak su 1 havuç 1 soğan 1 maydanoz kökü 1/2 kereviz kökü 4 defne yaprağı tuz (1 tatlı kaşığı) Salçası: 60 gr tereyağ (3 çorba kaşığı) 1/2 kahve fincanı su 20 gr ayrıca tereyağı (1 çorba kaşığı) 12 gr un (1/4 kahve fincanı) 1 bardak balık kemiklerinin piştiği su 1 yumurtanın sarısı 1250 - 1300 gr ağırlığında bir kefalın her iki yanındaki etleri uzunlamasına çıkarılır ![]() ![]() ![]() Ayrıca bir kaba yukarıdaki ölçülere göre su, havuç, soğan, kereviz kökü, maydanoz kökü, defne yaprağı ve tuz ile balığın arta kalan baş, kuyruk ve kemikleri katılır ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra kefal tepsiden bir tabağa alınarak bir tarafa bırakılır ve tepside balık pişirilen su da balık suyuna katılır ![]() Bu iş bittikten sonra küçük bir kaba ölçülere göre yumurta sarısı ile az su konduktan sonra hafif ateşte yumurtayı durmadan hızlıca vurmak suretiyle 5 dakika pişirmelidir ![]() Tereyağlarını küçük parçalar halinde buna katarak iyice karıştırmalı, 1 kaşık tereyağını bir tarafa ayırmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|