Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
muluhiyye, tarifi

Muluhiyye Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muluhiyye Tarifi



Muluhiyye Tarifi

MALZEMELER:
1,5 kg çekilmiş et
4 su bardağı Muluhiyye otu
5-6 diş sarımsak
Yeterince tuz, karabiber
2 çorba kaşığı kişniş
100 gr çam fıstığı
Yeterince sadeyağ

HAZIRLANIŞI:
Kıyma, tuz ve karabiber birlikte yoğrulur Ceviz büyüklüğünde parçalar halinde kopartılır Arasına çam fıstığı konarak yuvarlanır Bu arada sarımsak ve kişniş biraz tuz ilavesiyle havanda dövülür Hazırlanan köfteler yağda kavrulur Kavrulan köftelere hazırlanan kişniş karışımı eklenir Başka bir tencerede muluhiyye kavrulur Muluhiyyenin kıvamına gelip gelmediğini anlamak için bir-iki tane çam fıstığı atılır Çam fıstıklarının rengi biraz koyulaşmcaya kadar muluhiyye de kıvamına gelir Kavrulmakta olan köfteler muluhiyyeye eklenir Hepsi karıştırılarak ve 4-5 bardak sıcak su eklenerek yaklaşık yarım saat kısık ateşte pişirilir

Not: Muluhiyye ile ilgili bir deyiş vardır: "Muluhiyye lil mülukiyye" yani "Muluhiyye, krallar içindir" Diğer birçok Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaygın olan bu yemek Suriye'de de yaygındır Davetlerde, bayramlarda yapılan yemektir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.