Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bostan, etli, kebabı, kuzu, patlıcan, tarifi

Kuzu Etli Bostan Patlıcan Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Bostan Patlıcan Kebabı Tarifi



Malzemesi:5 adet ufak bostan patlıcanı, 1 kilo kuzu eti (but tarafından), 10 çorba kaşığı sade yağ, 2 soğan, 4 orta boy domates, 1 çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı kekik, 2 çay kaşığı tuz

Yapilisi:
Patlıcanlar, iki tarafından incecik kesilir Kabukları soyulur Ortasından ikiye ayrılacak şekilde kesilir Her iki parça patlıcanın içerisi oyulur, tuzlanır Bol suda yıkanır, iyice suyu sıkılır, orta kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır, içerisine pişmiş kebaplar konulur (taskebabı pişirilmesi gibi) Bir tepsiye dizilir, pişen kebabın suyu üzerine gezdirilir İki domates yuvarlak kesilir, kekik serpilir ve domatesler patlıcanların üzerine konulur Rendelenmiş soğan suyu ilave edilir Karabiber, tuz ve iki domates konularak kapağı kapalı bir tencerede ve orta ateşte 45 dakika kadar pişirilir Düz ve geniş bir tepsiye çıkartılarak servise verilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.