Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bağırsağı, kuzu, sarması, tarifi

Kuzu Bağırsağı Sarması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Bağırsağı Sarması Tarifi



Malzemesi:
3 örgü kuzu bağırsağı,
3 çorba kaşığı margarin,
1/2 kahve fincanı domates salçası,
1 demet dereotu,
3/4 bardak su,
tuz

Hazırlanışı:
3 adet kuzu bağırsağı sarmasını çatalla bir kaç yerinden deldikten sonra, içindeki bağırsak suyunun çıkması için bunları bol su içinde sıka sıka dört beş defa yıkayın Sonra bir tencereye üç kaşık margarin koyarak yağı kızdırın Bu yağa iyice süzülmüş ve tuzlanmış olan kuzu bağırsaklarını ilâve ederek, kuvvetli ateşte tencerenin kapağı açık olarak, bağırsaklar suyunu salıp tekrar çekinceye kadar 45-60 dakika kadar pişmeye bırakın Tencerede yağ kalınca, bağırsakların bir taraflarını kızardıktan sonra diğer taraflarını çevirmek suretiyle bunların her iki tarafını da nar gibi olana kadar kızartın Sonra da bunlara, içine yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası katılmış üç çeyrek bardak su ilâve ederek, salçalı su ile sarmaları 5 dakika daha pişirin Sarmaları salçasıyla tabağa alarak üstüne kıyılmış dereotu ilâve ettikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.