Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, gümüş, kurkutlu, tarifi, tavası

Kurkutlu Gümüş Balığı Tavası Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kurkutlu Gümüş Balığı Tavası Tarifi



Kurkutlu Gümüş Balığı Tavası Tarifi

1 kg gümüş balığı
100 gr un (2 kahve fincanı)
125 gr su (1+3/4 kahve fincanı)
220 gr zeytinyağı (1 bardak)
tuz (2 tatlı kaşığı)

Gümüş balıklarının başları koparılır, galsameleri ve içi temizlenir, yıkanır ve tuzlandıktan sonra bir saat dinlendirilir
Bir saat sonra küçük bir sahana 2 kahve fincanı un konur, 1 tatlı kaşığı tuz da ilâve edilir ve sicim gibi akıtmak suretiyle su katılır Bir taraftan da hızla karıştırılır, bulamaç haline getirilir Gümüş balıkları önce un bulamacına üçü, beşi bir arada, kuyruklarından tutulmak suretiyle sokulur
Bir tarafta bulunan tavaya zeytinyağı konur, yağ yeterince kızdırılır Gümüş balıkları bu tavaya üç, beşinin kuyrukları birbirinin üstüne oturtulmuş şekilde sokulur Bir tarafları pem-beleşince, öbür tarafları çevrilir ve delikli kepçe ile süzerek tabağa alınır ve limonla servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.