![]() |
Bosna Usulü Biftek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bosna Usulü Biftek TarifiBosna Usulü Biftek Tarifi 1800 gr'lık kontrafile (300'er gr'lık 6 parça halinde dilimlenmiş) 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 2 tatlı kaşığı mısır nişastası (2 çorba kaşığı et suyuyla karıştırılıp bulamaç yapılmış) Marinadı: 100 gr (1 su bardağı) et suyu 1/2 su bardağı elma sirkesi 2 çorba kaşığı ketçap 2 diş sarmısak (dövülmüş) 1 çay kaşığı karabiber 1 kahve kaşığı acı kırmızıbiber Büyük, yayvan bir tabağa marinad malzemesini koyup çırparak iyice karıştırınız ![]() ![]() Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp iki büyük çatalla etleri çıkararak bir servis tabağına koyunuz ![]() ![]() Tepsiyi harlı ateşe oturtup içindeki suyun üçte birini çekene kadar kaynatınız ![]() ![]() Tepsiyi ateşten alıp sosu bir sosluğa boşaltarak, etlerle birlikte servis ediniz ![]() Not: patates püresi yada sote kabak ile servis edebilirsiniz |
![]() |
![]() |
|