![]() |
Naneli Somon Patesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Naneli Somon Patesi TarifiNaneli Somon Patesi Tarifi 1 yemek kaşığı krema Aldığı kadar zeytinyağı 1 dilim somon füme 0 ![]() 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 3 yemek kaşığı nane 2 adet jelatin yaprağı 1 adet kabak Somon balığı filetolarını alüminyum bohça içinde, 20 dakika fırında veya buhar tenceresinde pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Naneli Somon Patesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Naneli Somon Patesi Tarifi1 DİLİM SOMON FÜME 500 GR TAZE SOMON BALIĞI BALIĞI FİLETOSU 2-3 ÇORBA KAŞIĞI KIYILMIŞ NANE 2 YAPRAK JELATİN 1 ÇORBA KAŞIĞI KREMA 1 BÜYÜK KABAK ZEYTİNYAĞI TUZ KARABİBER Somon balığı filetolarını alüminyum bohça içinde, 20 dakika fırında veya buhar tenceresinde pişirin ![]() ![]() Kabağı yıkayın, soymadan uzunlamasına ince dilimler halinde kesin ![]() Kabak dilimlerini kızgın yağda her iki tarafını 30'ar saniye tutmak üzere kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tencerede hafif ateşte zeytinyağını ısıtın ve buna önceden soğuk suda bekletip, sıkarak sularını süzdüğünüz jelatinleri katın ![]() ![]() ![]() 4 tane kâsenin içini kabaklarla döşeyin ve üzerlerine balıklı harcı paylaştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|