Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
naneli, patesi, somon, tarifi

Naneli Somon Patesi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Naneli Somon Patesi Tarifi



Naneli Somon Patesi Tarifi

1 yemek kaşığı krema
Aldığı kadar zeytinyağı
1 dilim somon füme
05 Kg somon balığı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı nane
2 adet jelatin yaprağı
1 adet kabak

Somon balığı filetolarını alüminyum bohça içinde, 20 dakika fırında veya buhar tenceresinde pişirin Sonra soğumaya bırakın Kabağı yıkayın, soymadan uzunlamasına ince dilimler halinde kesin Kabak dilimlerini kızgın yağda her iki tarafını 30 ar saniye tutmak üzere kızartın Bunları mutfak havlusu üzerine serin, yağları emilsin Pişmiş somon balığını büyükçe parçalara ayırın Somon fümeyi ise kıyın Bir tencerede hafif ateşte zeytinyağını ısıtın ve buna önceden soğuk suda bekletip, sıkarak sularını süzdüğünüz jelatinleri katın Bu karışımı somonlara ekleyin ve ardından da kremayı ve kıyılmış naneleri ilave edip karıştırın En sonunda tuzunu biberini ayarlayın 4 tane kasenin içini kabaklarla döşeyin ve üzerlerine balıklı harcı paylaştırın Kaseleri bütün gün buzdolabında bekletin Servisten 30 dakika önce oda sıcaklığında beklesinler ve tam servis yapılacağı anda ters yüz edin

Alıntı Yaparak Cevapla

Naneli Somon Patesi Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Naneli Somon Patesi Tarifi



1 DİLİM SOMON FÜME

500 GR TAZE SOMON BALIĞI

BALIĞI FİLETOSU

2-3 ÇORBA KAŞIĞI KIYILMIŞ NANE

2 YAPRAK JELATİN

1 ÇORBA KAŞIĞI KREMA

1 BÜYÜK KABAK

ZEYTİNYAĞI

TUZ

KARABİBER

Somon balığı filetolarını alüminyum bohça içinde, 20 dakika fırında veya buhar tenceresinde pişirin Sonra soğumaya bırakın

Kabağı yıkayın, soymadan uzunlamasına ince dilimler halinde kesin

Kabak dilimlerini kızgın yağda her iki tarafını 30'ar saniye tutmak üzere kızartın Bunları mutfak havlusu üzerine serin, yağları emilsin Pişmiş somon balığını büyükçe parçalara ayırın Somon fümeyi ise kıyın

Bir tencerede hafif ateşte zeytinyağını ısıtın ve buna önceden soğuk suda bekletip, sıkarak sularını süzdüğünüz jelatinleri katın Bu karışımı somonlara ekleyin ve ardından da kremayı ve kıyılmış naneleri ilave edip karıştırın En sonunda tuzunu biberini ayarlayın

4 tane kâsenin içini kabaklarla döşeyin ve üzerlerine balıklı harcı paylaştırın Kâseleri bütün gün buzdolabında bekletin Servisten 30 dakika önce oda sıcaklığında beklesinler ve tam servis yapılacağı anda ters yüz edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.