Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğlaması, tarifi, uskumru

Uskumru Buğlaması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uskumru Buğlaması Tarifi



Uskumru Buğlaması Tarifi

1,5 kg uskumru
1-2 kahve fincanı zeytinyağı
2 limon
1-2 çorba kaşığı kekik
10 defne yaprağı
1 demet maydanoz
tuz
3 kahve fincanı su

Balıkları temizleyip bol suyla yıkandıktan sonra tuzlanır Bir tepsiye defne yaprakları dizilir Üzerine balıklar yerleştirilerek, kekik serilir Yuvarlak yuvarlak dilimlenen limonlar da balıkların üzerine konur Yağ ve su ilâve edilir Kapağı kapatılır ve ağır ateşte suyunu çekip yağı kalıncaya dek pişirilir Dilenirse dibini tutturup, hafifçe kızarması da sağlanabilir Daha bir kokulu, daha bir lezzetli olur
Ocaktan indirilen balığın üzerine, incecik kıyılmış maydanoz serpilir Yanında limon olduğu halde sıcak sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.