![]() |
Cihan Sedat |
![]() |
![]() |
#1 |
[KAPLAN]
|
![]() Cihan SedatCihan Sedat, (Arapça جيهان السادات) (d ![]() ![]() ![]() Babası Safvet Rauf, İngiltere'de eğitim almış bir Mısırlı, annesi Gladys Cotterill ise Rauf'le evlendikten sonra Kahire'ye yerleşmiş Katolik Hıristiyan bir İngiliz'di ![]() Çocukluğu Kahire'de geçen Cihan Safvet, Hıristiyan çocukların eğitim aldığı bir okula gönderildi ![]() ![]() ![]() ![]() Enver Sedat, Cihan'la evlendikten 3 yıl sonra, Kral Faruk'a karşı darbe yapıp siyasi hayata atılınca, Cihan Sedat da bütün Mısır tarafından tanınmaya başladı ![]() Mısır'ın İsrail'le 1967 ve 1973'te yaptığı savaşlara hastabakıcı ve hemşire olarak katılan Cihan Sedat, eşi Enver Sedat'ın 1970 yılında Mısır Cumhurbaşkanlığı görevine gelince, 37 yaşında "first lady" oldu ![]() Enver Sedat'ın görevde kaldığı 11 yıl boyunca, sosyal ve eğitim amaçlı birçok faaliyette bulunan Cihan Sedat, kurduğu Talla Eğitim ve Kalkınma Kooperatifleri ile Vefa ve'l-Amal adlı kadın kuruluşlarıyla, Mısırlı kadınların kendilerini geliştirmelerine yardımcı oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cihan Sedat, akademik kariyerini de, eşinin devlet başkanlığı döneminde devam ettirdi ![]() ![]() ![]() Cihan Sedat, eşinin öldürülmesinden dört yıl sonra, 1985 yılında hatıralarını kaleme aldı ![]() ![]() ![]() Cihan Sedat, halen ABD ve Mısır'da yaşamakta, çeşitli üniversitelerde dersler vermektedir ![]() |
![]() |
![]() |
|