![]() |
Denizci Usulü Ton Balığı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Denizci Usulü Ton Balığı TarifiDenizci Usulü Ton Balığı Tarifi 2 kg ayıklanmış ton balığı 3 bardak su Salçası: 10 gr un (1 tatlı kaşığı) 20 gr zeytinyağı (1/3 kahve fincanı) 350 gr balık suyu (1+1/4 bardak) yarım orta boy soğan 4 diş sarımsak 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 1 tutam kırmızı acı biber 2 tatlı kaşığı tuz 1 limon Bir tencereye su ve tuz konarak kaynatılır ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük bir tencereye ölçülere göre zeytinyağı ile un konularak hafif ateşte yavaş yavaş, halloluncaya kadar kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|