Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, keme, tarifi, şanlıufra

Keme Kebabı Tarifi (Şanlıufra)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keme Kebabı Tarifi (Şanlıufra)



6-7 tane keme

1 kg az yağlı kıyma

Tuz

Karabiber

Kemelerin kabuğu soyulur, temizlenir (Bu soyulma temiz bir taş veya yüzeyi düz olmayan temiz bir cismi kemeye sulu olarak sürme ile olur) Yuvarlatılan kemeler bıçakla ikiye bölünür Diğer taraftan kıymaya, tuz ve karabiber konularak yoğrulur (Çok az su ilavesi ile el ıslatılarak) ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır Kebap şişine bir kıyma bir keme saplanır ve mangalda pişirilir Servis yapılır NOT: Kemeler gevrek olduğu için doğrudan şişe saplanırsa çatlar kırılır Eskiden tenekecilerde, kemeyi şişin geçebileceği kadar delen keme deleceği varmış, kemeler önce delecek ile delinir, sonra da şişe saplanırmış Şimdi tenekecilerde keme deleceği bulmak çok zor hatta imkansızdır Bu nedenle sivri bir delecekle itinalı bir şekilde delinmesi gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.