![]() |
Soslu Ton Balığı Tavası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soslu Ton Balığı Tavası TarifiSoslu Ton Balığı Tavası Tarifi 1 bardak zeytinyağı 1 kg ![]() 4 yumurta 2 çay fincanı galeta tozu 2limon biraz tuz 1 çay bardağı un Salçası: 1 çay fincanı mayonez 1 demet maydanoz 2 hazırlop yumurta sarısı 2 minik hıyar turşusu 2 çorba kaşığı kapari Salça malzemesi; incecik kıyılmış maydanoz, hıyar turşusu ve kapariyle, yumurta sarısı ve daha önce hazırladığınız mayonezi bir iyice karıştırıp serince bir yere bırakın ![]() öte yandan, ton balığı dilimlerini bir tepsiye yanyana koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Dilimleri önce una, sonra yumurtaya sonra da galetaya bulayıp, tavadaki kızgın yağa atın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|