Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, soslu, tarifi, tavası, ton

Soslu Ton Balığı Tavası Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Ton Balığı Tavası Tarifi



Soslu Ton Balığı Tavası Tarifi

1 bardak zeytinyağı
1 kg ton dilimi
4 yumurta
2 çay fincanı galeta tozu
2limon
biraz tuz
1 çay bardağı un
Salçası:
1 çay fincanı mayonez
1 demet maydanoz
2 hazırlop yumurta sarısı
2 minik hıyar turşusu
2 çorba kaşığı kapari

Salça malzemesi; incecik kıyılmış maydanoz, hıyar turşusu ve kapariyle, yumurta sarısı ve daha önce hazırladığınız mayonezi bir iyice karıştırıp serince bir yere bırakın
öte yandan, ton balığı dilimlerini bir tepsiye yanyana koyun Üzerine tuz ekin ve limonun bir tanesini sıkın Ve 5 - 10 dakika bırakın Sonra yumurtaları bir kâseye kırıp çatalla çarparak bir kaç kez karıştırın
Dilimleri önce una, sonra yumurtaya sonra da galetaya bulayıp, tavadaki kızgın yağa atın Altın sarısı bir renk alana kadar kızartın yuvarlak yuvarlak dilinmiş limon koyun Ve yanına yukarıda hazırladığınız salçası olduğu halde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.