![]() |
Bütümet Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bütümet TarifiBütümet Tarifi 1 adet koyun ön kol ya da kaburgası ( parçalanmış olması tavsiye edilir) 10 – 12 su bardağı su 2 çay kaşığı tuz 5-6 su bardağı ılık süt 100 gr sade yağ ya da tereyağı İyice yıkayıp temizlediğiniz eti geniş bir tencereye koyup üzerine suyu ve tuzu ekleyin ![]() ![]() ![]() Pişen eti tencereden alıp bir süzgeçle (kevgir) iyice süzerek derin bir kaba koyun ![]() ![]() Diğer taraftan, yağı geniş bir tencerede eritip eti tencereye koyun ![]() ![]() Not: Bu yemeği etin suyuyla yaptığınız pilavla servise sunabilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|