Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bütümet, tarifi

Bütümet Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bütümet Tarifi



Bütümet Tarifi

1 adet koyun ön kol ya da kaburgası ( parçalanmış olması tavsiye edilir)

10 – 12 su bardağı su

2 çay kaşığı tuz

5-6 su bardağı ılık süt

100 gr sade yağ ya da tereyağı

İyice yıkayıp temizlediğiniz eti geniş bir tencereye koyup üzerine suyu ve tuzu ekleyin Orta ısılı ateşte pişmeye bırakın Etin üzerinde biriken kefi sık sık delikli el süzgeciyle alarak et iyice yumuşayıncaya kadar pişirin

Pişen eti tencereden alıp bir süzgeçle (kevgir) iyice süzerek derin bir kaba koyun Üzerine ılık sütü gezdirip 30 dakika kadar bekletin

Diğer taraftan, yağı geniş bir tencerede eritip eti tencereye koyun Eti önlü arkalı iyice kızartın

Not: Bu yemeği etin suyuyla yaptığınız pilavla servise sunabilirsiniz Konya kara yemek takımının ana yemeğidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.