![]() |
Adil Paşa Tavuğu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adil Paşa Tavuğu TarifiAdil Paşa Tavuğu Tarifi 50 gr (1/4 su bardağı) rafine yağ 1 adet 2 kg'lık tavuk (temizlenmiş ve servis parçalarına ayrılmış) 1 adet orta boy soğan (ince dilimlenip, halkalara ayrılmış) 2 diş sarımsak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı karabiber 1 adet defne yaprağı 250 gr (1 ![]() 1 limon kabuğunun rendesi 1 büyük limonun suyu 1 tatlı kaşığı mısır nişastası (bir çorba kaşığı tavuk suyunda eritilmiş) ![]() Büyük bir tencerede rafine yağını orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() Tavukları yağdan alıp kâğıt havlunun üstüne koyarak yağını süzdürünüz ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp içinde 2 çorba kaşığı yağ kalana kadar bir başka kaba süzünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, tavukları kepçeyle ısıtılmış servis tabağına çıkararak, sosu hazurlayana kadar sıcak tutunuz ![]() Tenceredeki suyu, süzgeçten geçirerek bir başka tencereye süzünüz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Adil Paşa Tavuğu Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adil Paşa Tavuğu Tarifiay şok severim böyle tatlı şeyleri cnm istedi |
![]() |
![]() |
|