Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
darende, düğün, kebabı

Darende Düğün Kebabı

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Darende Düğün Kebabı



DARENDE DÜĞÜN KEBABI

Koyun eti ya da sığır eti kullanılır Kemikten ayrılan et küçük küçük doğranır Tereyağı ve koyun kuyruğu doğranır Kıkırdağı çıkartılır Bu yağ kazana konulur Yağ eriyince yeterince et konulur, tuz atılıp karıştırılarak kavrulur Kavrulan et bir kenarda durur

Başka bir tarafta pirinç yıkanır, kavrulmuş yağın içine konulur Kavrulurken tuzu atılır Kavrulunca üzerine su eklenir, pirincin üzerini üç parmak örtene kadar su konur, ağır ateşte kaynar, arada karıştırılır, suyunu çektiğinde ateşi söndürülür ve dinlenmeye bırakılır Dinlenen pilav üzerine kavrulan et konur Buna “düğün kebabı” denir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.