![]() |
Patatesli Elmalı Hindi Budu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesli Elmalı Hindi Budu TarifiPatatesli Elmalı Hindi Budu 2 hindi budu (kemikleri ayıklanmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 350 g patates (kabukları soyulup, 5 mm kalınlığında dilimlenmiş) 250 g taze soğan (doğranmış) 2 ekşi elma (kabukları soyulup, çekirdekli kısımları çıkarıldıktan sonra, 5 mm kalınlığında dilimlenmiş) 1/4 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı çiçekyağı 1/2 su bardağı tuzsuz tavuk (ya da hindi) suyu Önce fırınınızı 230 °C ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırına verip, butları 20 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Sebzeleri ve elma dilimlerini ısıtılmış bir tabağa çıkarıp, hindi dilimlerini üstlerine ya da yanlarına yerleştirerek, servis yapın |
![]() |
![]() |
|