![]() |
Etli Sarımsak Tavası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Sarımsak Tavası TarifiEtli Sarımsak Tavası Tarifi 1 kg kuzu kuşbaşı eti 2 adet orta boy kuru soğan (12-15 adet arpacık soğan da kullanabilirsiniz) 10-12 diş sarmısak 3 adet yeşil sivribiber 1 adet kırmızı Arnavut biberi 1 yemek kaşığı domates salçası Varsa 2 tatlı kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı nar ekşisi 5 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı tuz 3 su bardağı sıcak su Kuru soğanları soyup yemeklik doğrayın ![]() ![]() ![]() Sıvıyağı geniş bir tencerede kızdırın ![]() ![]() Salçaları, tuz, karabiber ve pulbiberi katıp karıştırın ![]() ![]() Ocağın altını kısıp tencerenin kapağını kapadıktan sonra etler yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Etler suyunu iyice çekince nar ekşisini ilave edip birkaç dakika sonra ocaktan alın ve servise sunun ![]() |
![]() |
![]() |
|