Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, sarımsak, tarifi, tavası

Etli Sarımsak Tavası Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Sarımsak Tavası Tarifi



Etli Sarımsak Tavası Tarifi

1 kg kuzu kuşbaşı eti

2 adet orta boy kuru soğan (12-15 adet arpacık soğan da kullanabilirsiniz)

10-12 diş sarmısak

3 adet yeşil sivribiber

1 adet kırmızı Arnavut biberi

1 yemek kaşığı domates salçası

Varsa 2 tatlı kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı nar ekşisi

5 yemek kaşığı sıvıyağ

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pulbiber

1 tatlı kaşığı tuz

3 su bardağı sıcak su

Kuru soğanları soyup yemeklik doğrayın Sivribiber ve Arnavut biberleri temizleyip tavla zarı büyüklüğünde doğrayın Sarmısakları soyup iri iri doğrayın

Sıvıyağı geniş bir tencerede kızdırın Eti ve soğanları ilave edip orta ısılı ateşte, karıştırarak 8-10 dakika kadar kavurun

Salçaları, tuz, karabiber ve pulbiberi katıp karıştırın Sarmısakları ve biberleri ilave edip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyin

Ocağın altını kısıp tencerenin kapağını kapadıktan sonra etler yumuşayıncaya kadar pişirin

Etler suyunu iyice çekince nar ekşisini ilave edip birkaç dakika sonra ocaktan alın ve servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.