Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayva, kavurma, tarifi

Ayva Kavurma Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayva Kavurma Tarifi



Ayva Kavurma Tarifi

Ayvalı kavurma için ilkin but ve kol etleri kemikli küçük parçalar halinde hazırlanıyor, yağları çekilip, etleri tuzda 'akşamdan sabaha' terbiye ediliyor Sabah, yıkanmış bir ya da birkaç ayva bütün olarak etlere ekleniyor ve kazan, köz ateşine atılıp ağzı kapatılıyor Yemek suyunu çekince ayıklanan yağlar eklenip kavruluyor; suyunu çekip yalnızca yağı kalıncaya dek pişiriliyor Koku ve tat vermesi için eklenen ayvalar, yemek pişince çıkartılıyor Etler küplere basılıyor, üzerine de yağı dökülüp; ağızları hava almayacak şekilde, iyice kapatılıyor Bundan sonra, kullanılıncaya dek serin bir yerde bekletiliyor

Not: Kış hazırlığı döneminde yapılan bir Kürt yemeği Tenekelere basılıp istendiğinde hem sofraya getirilir hem de yemeklerin içine konur Komşulara da dağıtılır Daha çok keçi eti ile yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.