![]() |
Biberli Antrekot Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biberli Antrekot TarifiBiberli Antrekot Tarifi 1+1/2 kg antrekot 3 çorba kaşığı tane karabiber 4 parça 180'er gr'lık antrekot 1 tatlı kaşığı tuz 30-60 gr (2-4 çorba kaşığı) tereyağı 125 gr acı krema Bir havanda tane karabiberleri kırıp döverek bir tabağa koyunuz ![]() ![]() Büyük bir tavada tereyağını eritiniz; köpükleri kaybolunca (yada kızınca) bifteklerin her iki yüzünü de 2'şer dakika pişiriniz ![]() ![]() Böylece antrekotlarınız az pişmiş olacaktır; fazla pişmiş arzu ederseniz, pişirme süresini iki kata çıkarabilirsiniz ![]() Antrekotları tavadan alıp sıcak bir servis tabağına koyarak sos hazırlanana kadar sıcak kalmalarını bağlayınız ![]() ![]() Sos için, antrekotları kızarttığınız tavaya kremayı boşaltıp 3 dakika iyice karıştırarak pişiriniz ![]() Tavayı ateşten alıp, hazırladığınız sosu bifteklerin üstüne dökerek hemen servis ediniz ![]() Not: Biberli antrekotları, karnıbahar ya da mantar sote ile de servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|