![]() |
Kuzu Etli Ekşili Bamya Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Etli Ekşili Bamya TarifiKuzu Etli Ekşili Bamya Tarifi 1 kg bamya 400-500 gr kuzu kuşbaşı eti 1 fincan sirke 1 adet limonun suyu 5 su bardağı sıcak su 2-3 adet orta boy domates 2 adet orta boy kuru soğan 4-5 diş sarmısak 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz çay kaşığı karabiber Bamyaları yıkayın ve kağıt havlu üzerine alıp kurulayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynamaya başlayınca ocağın altını hafifçe kısın ve en az 30 dakika, bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|