![]() |
Dömiglas Soslu Antrekot Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dömiglas Soslu Antrekot TarifiDömiglas Soslu Antrekot Tarifi 200'er gr'lık 4 antrekot dilimi 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 50 gr tereyağı 1 orta büyüklükte soğan (ince kıyılmış, 5 dakika yağda sote edilmiş) 2 tatlı kaşığı sirke 3/4 su bardağı et suyu 300 gr (1+1/4 su bardağı) dömiglas sos 4 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) Biftekleri tuz ve biberle ovunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sirkeyi, et suyunu ve dömiglas sosu bir tavaya boşaltıp koyulaşana kadar karıştırarak kaynatınız ve üzerine kıyılmış maydanozu ekleyiniz ![]() Tavayı ateşten alıp sosu bifteklerin üstüne dökerek hemen servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|