![]() |
Moğol Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Moğol Kebabı TarifiMoğol Kebabı Tarifi 3 adet orta boy dana bonfile (veya 300-350 gr parmak şeklinde doğranmış et) 6 çorba kaşığı sıvıyağ ½ paket spagetti makarna 1 adet orta boy kuru soğan 3 diş sarımsak 1 adet orta boy havuç 1 adet orta boy kabak 1 adet yeşil taze soğan 1 adet iri boy yeşil dolma biberi 1 adet iri boy kırmızı dolma biberi varsa 1 adet sarı dolma biberi 1 çorba kaşığı mısır nişastası 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı soya sosu varsa 1 çorba kaşığı worcestershire sosu Dana bonfile etlerini parmak şeklinde şerit şerit doğrayın ![]() ![]() ![]() Havucu soyup, kibrit çöpü şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük bir teflon tencereye yada güneydoğu Asya mutfağında çok kullanılan wok tavaya sıvıyağı koyup kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() Tavadaki aynı yağa sebzelerin hepsini aktarın ![]() ![]() ![]() Soya sosunu ekleyin, ateşin altını kısın ve yemeği 10 dakika daha pişirip ateşten alın ![]() ![]() Öte yandan spagettiyi 10 dakika kadar haşlayıp, süzdürün ve hemen etli sebzeli karışıma ekleyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|