![]() |
Arap Usulü Kuzu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap Usulü Kuzu TarifiArap Usulü Kuzu Tarifi 2 çorba kaşığı rafine yağ 1 kg şişlik doğranmış kuzu eti (koldan yada buttan) 1 büyük soğan (doğranmış) 1 diş sarımsak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal (isteğe bağlı) 5 santim boyunda çubuk tarçın 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı un 1+1/2 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı toz şeker 16 kuru erik (çekirdekleri çıkarılıp 2 saat suda ıslatılmış) ![]() Yağı geniş bir tencerede orta sıcaklıkta ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|