![]() |
Kuzu Etli Kuru Fasulye Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Etli Kuru Fasulye TarifiKuzu Etli Kuru Fasulye Tarifi 1 kg iri kuşbaşı kuzu eti 2 su bardağı kuru fasulye 5 yemek kaşığı sıvıyağ (50 gr tereyağı da kullanabilirsiniz) 1 adet büyük boy kuru soğan 3-4 diş sarmısak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası 2-3 adet yeşil çarliston biber 7-8 su bardağı sıcak su 2 adet MAGGİ et bulyon Fasulyeyi ılık suda 6-7 saat ya da bir gece bekletip yumuşamasını sağlayın ![]() ![]() Kuru soğanı incecik, sarımsakları pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayın ![]() ![]() Tereyağı ya da sıvıyağı geniş bir tencerede kızdırıp üzerine et ve sarımsakları ekleyin ![]() ![]() ![]() Biberler ve salçaları ilave edip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ve MAGGİ et bulyonları tencereye aktarın ![]() Su kaynamaya başlayınca fasulyeleri ilave edip karıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|