![]() |
Testi Kebabı (Burdur) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Testi Kebabı (Burdur) TarifiGEREKLİ MALZEME 1,5 kilo orta yağlı koyun eti 60 kadar ceviz büyüklüğünde soğan 2 kaşık yağ Yarım kaşık salça 2 büyük domates Yeterince tuz Uzerine kimyon, kara*biber ![]() YAPILIŞI Et kuşbaşı doğranır, yıkanır ve suyu süzülür ![]() Bir çömleğe (Bu yemeğe mahsus Burdurda özel yapılmış çömlekler vardır, şöyle ki: Altları su testisi gibi, ağzı beş parmak kadar genişlikte olur) evvela et ve yağ konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etlerin suyu çekilip, kavrulmaya başlamasiyle üzerine altmış kadar ayıklanmış soğan, salça, doğranmış domates ve tuz konur, karışması için silkelenir ![]() Testinin ağzı bir bezle bağlanır, etrafı hamurla sıvanır ![]() ![]() Ateşte (etrafı yanmış kömür, ortası küllü ateş üzerinde) elli altmış dakika kadar, zaman zaman silkelemek suretiyle pişirilir ![]() ![]() ![]() Not: Bu testi kebabı odun yakılarak odun közleriyle de yapılabilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Testi Kebabı (Burdur) Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Testi Kebabı (Burdur) TarifiTesti Kebabı (Burdur) Tarifi GEREKLİ MALZEME 1,5 kilo orta yağlı koyun eti 60 kadar ceviz büyüklüğünde soğan 2 kaşık yağ Yarım kaşık salça 2 büyük domates Yeterince tuz Üzerine: Kimyon Kara*biber ![]() YAPILIŞI 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu testi kebabı odun yakılarak odun közleriyle de yapılabilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|