Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
burdur, kebabı, tarifi, testi

Testi Kebabı (Burdur) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Testi Kebabı (Burdur) Tarifi



GEREKLİ MALZEME

1,5 kilo orta yağlı koyun eti

60 kadar ceviz büyüklüğünde soğan

2 kaşık yağ

Yarım kaşık salça

2 büyük domates

Yeterince tuz

Uzerine kimyon, kara*biber

YAPILIŞI

Et kuşbaşı doğranır, yıkanır ve suyu süzülür

Bir çömleğe (Bu yemeğe mahsus Burdurda özel yapılmış çömlekler vardır, şöyle ki: Altları su testisi gibi, ağzı beş parmak kadar genişlikte olur) evvela et ve yağ konur Yanmış mangal kömürünün ortasındaki kömürler yan taraflara alınmak üzere aralanır Aralanan kısma testi oturtulur Kömür közleri testinin etrafında testiye değecek şekilde kalır Zaman zaman testinin iki kulpundan tutullarak içindeki etler silkelenmek suretiyle hareket ettirilir; bu testinin içindeki etlerin eşit pişmesini sağlar

Etlerin suyu çekilip, kavrulmaya başlamasiyle üzerine altmış kadar ayıklanmış soğan, salça, doğranmış domates ve tuz konur, karışması için silkelenir

Testinin ağzı bir bezle bağlanır, etrafı hamurla sıvanır Yine ateşe konur

Ateşte (etrafı yanmış kömür, ortası küllü ateş üzerinde) elli altmış dakika kadar, zaman zaman silkelemek suretiyle pişirilir Ateşten alınarak yirmi dakika kadar öylece bekletilir Testinin hamurla sıvanan ağzı açılır, servis tabaklarına alınır, üzerine kimyon ve karabiber serpilir

Not:

Bu testi kebabı odun yakılarak odun közleriyle de yapılabilir Yaz aylarında bağlarda, bahçelerde ya,pılır Pek nefis, hoş kokulu, leziz bir yemek olur

Alıntı Yaparak Cevapla

Testi Kebabı (Burdur) Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Testi Kebabı (Burdur) Tarifi



Testi Kebabı (Burdur) Tarifi

GEREKLİ MALZEME
1,5 kilo orta yağlı koyun eti
60 kadar ceviz büyüklüğünde soğan
2 kaşık yağ
Yarım kaşık salça
2 büyük domates
Yeterince tuz
Üzerine:
Kimyon
Kara*biber

YAPILIŞI
1 Et kuşbaşı doğranır, yıkanır ve suyu süzülür
2 Bir çömleğe (Bu yemeğe mahsus Burdurda özel yapılmış çömlekler vardır, şöyle ki: Altları su testisi gibi, ağzı beş parmak kadar genişlikte olur) evvela et ve yağ konur Yanmış mangal kömürünün ortasındaki kömürler yan taraflara alınmak üzere aralanır Aralanan kısma testi oturtulur Kömür közleri testinin etrafında testiye değecek şekilde kalır Zaman zaman testinin iki kulpundan tutullarak içindeki etler silkelenmek suretiyle hareket ettirilir; bu testinin içindeki etlerin eşit pişmesini sağlar
3 Etlerin suyu çekilip, kavrulmaya başlamasiyle üzerine altmış kadar ayıklanmış soğan, salça, doğranmış domates ve tuz konur, karışması için silkelenir
4 Testinin ağzı bir bezle bağlanır, etrafı hamurla sıvanır Yine ateşe konur
5 Ateşte (etrafı yanmış kömür, ortası küllü ateş üzerinde) elli altmış dakika kadar, zaman zaman silkelemek suretiyle pişirilir Ateşten alınarak yirmi dakika kadar öylece bekletilir Testinin hamurla sıvanan ağzı açılır, servis tabaklarına alınır, üzerine kimyon ve karabiber serpilir

Not: Bu testi kebabı odun yakılarak odun közleriyle de yapılabilir Yaz aylarında bağlarda, bahçelerde ya,pılır Pek nefis, hoş kokulu, leziz bir yemek olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.