Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bonfile, sarma, tarifi

Bonfile Sarma Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bonfile Sarma Tarifi



bonfile sarma tarifi

2 parça bonfile
15 adet mantar
5 diş sarımsak
1 baş küçük soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Rende kaşar

ince kıyılmış soğan ve sarımsak yağda pembeleştirilir Üzerine ince kıyılmış mantarlar, tuz ve karabiber eklenir, harlı ateşte 15 dakika kavrulur Bonfileler streç naylon arasında dövülerek inceltilir ve büyütülür Ortasına hazırlanan iç konur, rende kaşar bırakılır paket yapar gibi sıkıca sarılır Mangal ateşinde ya da ızgarada, az ateşte çevire çevire pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Bonfile Sarma Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bonfile Sarma Tarifi



1 kg dövülmüş bonfile

1 adet kabak

2 adet domates

2 adet havuç

1 adet soğan

4 adet taze fasulye

4 adet sivri biber

1 çorba kaşığı salça

1 tutam maydanoz

4 çorba kaşığı sıvı yağ

4 diş sarımsak

2 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı karabiber

1 tath kaşığı un

1 çorba kaşığı nar ekşisi

Tavaya 2 çorba kaşığı sıvıyağ koyun ve kızdırın 1 adet soğanı ince dilimler halinde doğrayın Soğanları kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavurun 2 adet havucu ince dilimler halinde kesin Havuçları da soğanlarla birlikte sote edin 1 adet kabağın kabuklarını içinden ayırın, kabuklarını ince dilimler halinde kesin ve tavaya ekleyin 4 adet taze fasulyeyi ince ince doğrayın ve tavaya ilave edin Ardından 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberi ekleyin Üzerine kestiğiniz kabakları da ilave edin 1 tutam maydanozu ince ince doğrayın ve ekleyin 5 dakika sote ettikten sonra tavanın altını kapatın Çok ince dövülmüş bonfilelerin üzerine bir tutam karabiber serpin Hazırladığınız sebzelerden yaprak biçimine getirdiğiniz ve yaydığınız bir adet bonfilenin üzerine bir çorba kaşığı koyup iyice yayın Eti yuvarlayarak bonfileyi parçalamadan ve sıkı bir biçimde sarın Bonfileleri fırın tepsisine dizin ve etlerin üzerini yağlayın Önceden 180-200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin Etler pişerken bir tavaya 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyun ve kızdırın 4 diş sarımsağı küçük küçük kesip kızgın yağda kavurun Bu sırada 4 adet sivribiberi ince ince doğrayın ve sarımsaklarla birlikte kavurun 2 adet domatesi küçük küpler şeklinde doğrayın ve tavaya ekleyin Domatesi, biber ve sarımsaklarla birlikte iyice karıştırıp 2 dakika pişirin 1 çorba kaşığı salça ekleyin ve karıştırmaya devam edin Üzerine 1 tatlı kaşığı un, 1 çorba kaşığı nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip kaynamaya bırakın Sos koyulaşana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin Fırında pişirdiğiniz bonfileleri dilimleyerek servis tabağına alın Sarma dilimlerinin üzerine hazırladığınız sostan dökerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.