![]() |
Fıstıklı Üzümlü Hindi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıstıklı Üzümlü Hindi TarifiFıstıklı Üzümlü Hindi 8 hindi dilimi (yaklaşık 500 g, 5 mm kalınlığında kesilip, 3 mm kalınlığında olacak biçimde dövülmüş) 3 yumurtanın akı 12 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 3 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 2-3 çorba kaşığı arpacık soğanı (ince doğranmış) 8 cl ![]() 10 tane karabiber 3 defne yaprağı 3 çorba kaşığı kuşüzümü 8 cl ![]() 4 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ıslatılarak ufalandıktan sonra, kurutulmuş) 1 demet maydanoz (ince kıyılmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1/2 portakalın kabuğu (rendelenmiş ya da ince şeritler halinde kesilmiş) 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık (tavada 1 dakika sarartılmış) Pek derin olmayan bir kapta yumurta akları, tuz ve karabiberi çırpıp, hindi dilimlerinin her iki yanlarını da karışıma iyice bulayın ![]() Küçük bir tencereye zeytinyağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada çiçekyağını kalın dipli bir tavaya koyup, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Maydanozlar, sarımsaklar ve portakal kabuğu rendesini (ya da şeritlerini) bir kâsede karıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|