Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftek, mantar, soslu, tarifi

Mantar Soslu Biftek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantar Soslu Biftek Tarifi



MANTAR SOSLU BİFTEK TARİFİ

4 kestane mantarı
50 gram tereyağı
4 parça biftek
200 gram kültür mantarı
3 çorba kaşığı vişne likörü
4 dilim kaz ciğeri (veya tavuk ciğeri)
taze çekilmiş karabiber
taze adaçayı
tuz

YAPILIŞI:40 gram tereyağını tavada eritin Biftekleri ekleyip iki taraflı kızartın, pişerken bir tutam tuz serpin Sıcak olarak muhafaza edin

Kültür ve kestane mantarlarını temizleyip dilimleyin Kalan tereyağını tavada eritip mantarları soteleyin ve tavadan alın Likörü ekleyip kısık ateşte 3-4 dakika pişirin

Kaz ciğeri dilimlerini tavada çevirerek pişirin Üzerine taze çekilmiş karabiber serpin Biftekleri servis tabaklarına alıp üzerine kaz ciğeri dilimlerini yerleştirin Yanına 1-2 kaşık mantar ilave edip taze adaçayı yapraklarıyla süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.