![]() |
Limonlu Kuzu Kolu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limonlu Kuzu Kolu TarifiLimonlu Kuzu Kolu Tarifi 4 adet soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 yemek kaşığı limon suyu 1 diş sarmısak 1 Kg kemiksiz kuzu eti 4 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz 1 çay kaşığı karabiber Aldığı kadar limon kabuğu rendesi Kuzu etini 3 cm kalınlığında parçalara bölün ve etleri zeytinyağında kuvvetli ateşte, bir tencere içinde kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Limonlu Kuzu Kolu Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limonlu Kuzu Kolu Tarifi1 KG KEMİKSİZ KUZUKOLU 4 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI 2 ORTA SOĞAN 1 DİŞ SARMISAK 2 ÇORBA KAŞIĞI TATLI KIRMIZIBİBER 2 ÇORBA KAŞIĞI KIYILMIŞ MAYDONOZ 3 ÇORBA KAŞIĞI LİMON SUYU BİRAZ LİMON KABUĞU RENDESİ TUZ KARABİBER Kuzu etini 3 cm kalınlığında parçalara bölün ve etleri zeytinyağında ve kuvvetli ateşte, bir tencere içinde kızartın ![]() ![]() Aynı tencerenin içine ince kıyılmış soğan ve sarımsakları koyun ![]() ![]() Tuzunu biberini ayarlayın, tencerenin kapağını kapatın ve hafif ateşte 1 saat pişirin ![]() ![]() Sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|