Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, bifteği, dana, sarması, tarifi, üzümlü

Bademli Ve Üzümlü Dana Bifteği Sarması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Ve Üzümlü Dana Bifteği Sarması Tarifi



Bademli Ve Üzümlü Dana Bifteği Sarması Tarifi

8 dana bifteği
4 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
2 çorba kaşığı badem (kabukları soyulup kıyılmış)
2 çorba kaşığı kuru üzüm
2 çorba kaşığı kaşar (rendelenmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı çekilmiş, tane karabiber
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
1 su bardağı et suyu

Biftekleri bir tahtanın üstüne koyunuz
Maydanoz, badem, üzüm, kaşar peyniri, tuz ve biberi küçük bir kâsede karıştırıp, her bifteğin ortasına bu karışımdan birer kaşık koyunuz Biftekleri sararak, iple bağlayınız
Büyük, bir tavada yağı iyice ısıtınız Biftek sarmalarını tavaya koyup, her yanını iyice kızartınız Et suyunu da ekleyip, hafif ateşte 20 dakika kaynatınız
Sarmaları bir delikli kepçeyle tavadan alıp iplerini çözünüz ve pilavın üstünde, kendi sosuyla birlikte servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.