![]() |
Bademli Ve Üzümlü Dana Bifteği Sarması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Ve Üzümlü Dana Bifteği Sarması TarifiBademli Ve Üzümlü Dana Bifteği Sarması Tarifi 8 dana bifteği 4 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 2 çorba kaşığı badem (kabukları soyulup kıyılmış) 2 çorba kaşığı kuru üzüm 2 çorba kaşığı kaşar (rendelenmiş) 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı çekilmiş, tane karabiber 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1 su bardağı et suyu Biftekleri bir tahtanın üstüne koyunuz ![]() Maydanoz, badem, üzüm, kaşar peyniri, tuz ve biberi küçük bir kâsede karıştırıp, her bifteğin ortasına bu karışımdan birer kaşık koyunuz ![]() ![]() Büyük, bir tavada yağı iyice ısıtınız ![]() ![]() ![]() Sarmaları bir delikli kepçeyle tavadan alıp iplerini çözünüz ve pilavın üstünde, kendi sosuyla birlikte servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|