Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, kavurma, kıyma, tarifi

Bademli Kıyma Kavurma Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Kıyma Kavurma Tarifi



Bademli Kıyma Kavurma Tarifi

Malzemeler:
500 gr kıyma
Bir çorba kaşığı bitkisel yağ
Yarım bardak ikiye ayrılmış badem
Yarım bardak ince kıyılmış kuru soğan
Yarım bardak et suyu
Tuz
Yarım kahve kaşığı sarımsak tozu
Çeyrek kahve kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı limon suyu
1 kahve kaşığı kuru nane
1 orta boy domates
10-15 adet irice ıspanak yaprağı

Yapılışı:
Tavayı orta ateşe oturtup, bitkisel yağı kızdırın Kabuğu soyulup ortadan ayrılmış iç bademleri koyup, altın rengi olana kadar kavurun Delikli bir kaşık ile ayrı bir kaba alın Çentilmiş soğanları aynı tavaya koyun Pembeieştirin Kıymayı ilave edin Suyunu salıverip çekmesini bekleyin Sonra yarım bardak et suyu, sarımsak tozu, karabiber ve tuzu ilave edin Karıştırarak, kıyma suyunu çekip kavrulmaya yüz tutana kadar pişirin Badem, limon suyu ve kuru naneyi katın Bir kez karıştırıp, ateşten alın Bir servis tabağına, ıspanak yapraklarını dizin Kavrulmuş kıymayı yaprakların üstüne koyun Üzerini dilimlenmiş domatesle süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.