![]() |
Patlıcanlı Malatya Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcanlı Malatya Kebabı TarifiPatlıcanlı Malatya Kebabı Tarifi 6-7 adet orta boy kemer patlıcan 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı karabiber 1 kg kuzu kuşbaşı et (koyun eti de kullanabilirsiniz) 5-6 adet orta boy domates 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ 30-50 gr tereyağı (5 yemek kaşığı zeytinyağı da kullanabilirsiniz) 5 adet tatlı sivribiber Yıkayıp iyice kuruladığınız patlıcanları çatalla birkaç yerlerinden delin ![]() ![]() ![]() ![]() Orta boy ve kenarları yüksek bir fırın kabını fındık büyüklüğünde tereyağıyla yağlayın ![]() ![]() Diğer taraftan, kuşbaşı eti orta boy bir tencereye koyup üzerine 5-6 su bardağı sıcak su ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu hazırlamak için; soyup tavla zarı formunda doğradığınız domatesleri kızdırılmış sıvıyağa aktarıp sürekli karıştırarak 7-8 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın ![]() ![]() Haşladığınız eti fırın kabına yerleştirdiğiniz patlıcanların üzerine aktarın ![]() ![]() ![]() Yemeği 175 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında 30-35 dakika kadar pişirip çıkarın ![]() Fırından çıkar çıkmaz üzerine küçük bir tavada kızdırdığınız tereyağını gezdirip bolca karabiber serpin ve sıcak sıcak servise sunun ![]() |
![]() |
![]() |
|