![]() |
Pideli Hindili Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pideli Hindili TarifiPideli Hindili 750 g hindi göğüs eti (derisi ayıklanmış) 2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 1 limonun suyu 8 küçük pide 1 yeşil salata (yaprakları ayıklanıp, ince kıyılmış) Baharatı: 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 2 çorba kaşığı arpacık soğanı (ince doğranmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1/2 tatlı kaşığı beyazbiber (taze çekilmiş) 1/2 tatlı kaşığı rezene tohumu (dövülmüş; isteğe bağlı) 1/2 tatlı kaşığı kekik Sebzesi: 1 iri avokado (kabuğu soyulup, kuşbaşı doğranmış; isteğe bağlı) 1/2 limonun suyu (avokado kullanılıyorsa) 2 iri domates (her biri 2'ye kesilip, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış) 1 iri soğan (ince doğranmış) 2 iri dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, zar biçiminde doğranmış) Yoğurt sosu: 3 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1 çorba kaşığı sirke 5 damla acıbiber sosu 1 çorba kaşığı bal 2 tatlı kaşığı hardal (tercihen Dijon hardalı) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı kıyılmış kişniş (ya da maydanoz) 1/2 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1/2 su bardağı yoğurt (tercihen yarım yağlı) Baharat malzemesini bir kâsede iyice karıştırıp, bir kenara bırakın ![]() Keskin bir bıçakla hindi göğüs etlerinin her iki yüzlerini, 2 cm aralıklarla, 1 cm derinliğinde verevine yarın ![]() ![]() Bu arada avokado parçaları (isteğe bağlı), limon suyu (avokado kullanılıyorsa), domates parçaları, soğanlar ve dolmalık biber parçalarını bir salata kâsesinde karıştırıp kâseyi buzdolabına kaldırarak, soğutun ![]() Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() Ateşe dayanıklı bir cam kaba 2 tatlı kaşığı ayçiçek yağını koyup, kabı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buzdolabındaki kâseleri alın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|