Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hindili, pideli, tarifi

Pideli Hindili Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pideli Hindili Tarifi



Pideli Hindili

750 g hindi göğüs eti (derisi ayıklanmış)
2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
1 limonun suyu
8 küçük pide
1 yeşil salata (yaprakları ayıklanıp, ince kıyılmış)
Baharatı:
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
2 çorba kaşığı arpacık soğanı (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı beyazbiber (taze çekilmiş)
1/2 tatlı kaşığı rezene tohumu (dövülmüş; isteğe bağlı)
1/2 tatlı kaşığı kekik
Sebzesi:
1 iri avokado (kabuğu soyulup, kuşbaşı doğranmış; isteğe bağlı)
1/2 limonun suyu (avokado kullanılıyorsa)
2 iri domates (her biri 2'ye kesilip, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış)
1 iri soğan (ince doğranmış)
2 iri dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, zar biçiminde doğranmış)
Yoğurt sosu:
3 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
1 çorba kaşığı sirke
5 damla acıbiber sosu
1 çorba kaşığı bal
2 tatlı kaşığı hardal (tercihen Dijon hardalı)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı kıyılmış kişniş (ya da maydanoz)
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı yoğurt (tercihen yarım yağlı)

Baharat malzemesini bir kâsede iyice karıştırıp, bir kenara bırakın
Keskin bir bıçakla hindi göğüs etlerinin her iki yüzlerini, 2 cm aralıklarla, 1 cm derinliğinde verevine yarın Kâsedeki baharat karışımını göğüs etlerinin üstüne sürüp (yarıkların içlerini doldurmasına dikkat edin), göğüs etlerini bir tabağa dizerek, buzdolabında en az 1 saat soğutun
Bu arada avokado parçaları (isteğe bağlı), limon suyu (avokado kullanılıyorsa), domates parçaları, soğanlar ve dolmalık biber parçalarını bir salata kâsesinde karıştırıp kâseyi buzdolabına kaldırarak, soğutun
Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın Sosu hazırlamak için limon suyu, sirke, acıbiber sosu, bal, hardal, sarımsaklar, kişnişler (ya da maydanozlar) ve tuzu bir salata kâsesinde iyice karıştırın Azar azar ve sürekli karıştırarak çiçekyağını ekleyip, yoğurdu da karıştırdıktan sonra, kâseyi buzdolabına kaldırın
Ateşe dayanıklı bir cam kaba 2 tatlı kaşığı ayçiçek yağını koyup, kabı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca, buzdolabındaki göğüs etlerini alıp, kaba koyun ve yaklaşık 5 dakika sote edin Altüst edip, 1 dakika daha sote ettikten sonra, kabı ateşten alın ve fırının en üst rafına yerleştirerek, göğüs etlerini 10-12 dakika pişirin Kabı ateşten alıp, göğüs etlerini bir servis tabağına çıkararak, üstlerine limon suyunu gezdirin ve 5 dakika kadar bir kenarda bekletin Sonra 5 mm kalınlığında dilimleyip, her dilimi şeritler halinde kesin
Buzdolabındaki kâseleri alın Pideleri fırında 1 dakika ısıtıp, enlemesine yararak, içlerine yeşil salataları, hindi şeritlerini ve salata kâsesindeki sebzeli karışımı doldurun Her pideyi düz bir tabağa yerleştirip, yanlarında yoğurt sosuyla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.