Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
keledoş, tarifi

Keledoş Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keledoş Tarifi



Keledoş Tarifi

MALZEMELER:
Kavurma eti
Yarım su bardağı nohut
1 su bardağı dövme buğday
Yarım su bardağı yeşil mercimek
2 avuç ak pancar
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı kurut

HAZIRLANIŞI:
Nohut ve dövmeyi bir tencerede haşlanmaya bırakın Pişmesine yakın yeşil mercimeği ilave edin, hepsi piştikten sonra içine ak pancar ve kavurma etini ekleyin 10-15 dakika kaynatın Malzeme iyice pişince ezilmiş kurutu kaynayan tencereye ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Ocaktan indirip üzerine tereyağı koyun Yağ, yemeğin sıcağı ile eridikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Keledoş Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keledoş Tarifi



Keledoş Tarifi

Kurut, ak pancar, yeşil mercimek, mantar, et veya hindi eti ile yapılır Haşlanmış etin içine kurut katılarak diğer malzemeler ilave edilir İyice piştikten sonra üzerine anığ (yağda kavrulmuş kekikle yapılan sos) dökülerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.