![]() |
İtalyan Usulü Kuzu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Usulü Kuzu Tarifiİtalyan Usulü Kuzu Tarifi 1 kg yağsız kuzu küreği (kemikleri çıkarılıp kuşbaşı doğranmış) 3 çorba kaşığı rafine yağ 1 diş sarımsak (dövülmüş) 1 küçük soğan (ince doğranmış) 125 gr domates (küçük küp biçiminde doğranmış) 1/2 su bardağı elma sirkesi 5 su bardağı et suyu 3 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 defne yaprağı 1 çay kaşığı kekik 3 yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı limon suyu 3 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan yağda, sarımsak ve soğanı 8 dakika, soğanlar saydam olana kadar kavurunuz ![]() ![]() ![]() Orta boy tenceredeki etlerin üstüne un, tuz ve biberi serpip, orta ateşte sürekli karıştırarak un ve et iyicene karışana kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() Tencerenin kapağını kapatıp, fırının sıcaklığını azaltarak (170°C) 1,5-2 saat, etler yumuşayana kadar pişiriniz ![]() ![]() Tencerede kalan sosu, orta boy bir başka tencereye süzüp, 1-2 dakika beklettikten sonra, üstündeki yağları alınız ![]() Yumurta sarılarını ve limon suyunu küçük bir kasede, yumurta teli yada elektirikli çırpıcıyla çırpıp, tenceredeki sostan yavaşça 4 çorba kaşığı ekleyiniz ![]() Çırpılmış yumurta karışımını yeniden sosa karıştırıp, tencereyi ağır ateşte birkaç saniye, sos kaşığa bulanacak kıvama gelene kadar pişiriniz ![]() ![]() Sosu tadıp, gerekiyorsa biraz daha tuz ve biber ekledikten sonra, servis tabağındaki etin üstüne dökünüz ![]() |
![]() |
![]() |
|