Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
italyan, kuzu, tarifi, usulü

İtalyan Usulü Kuzu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Usulü Kuzu Tarifi



İtalyan Usulü Kuzu Tarifi

1 kg yağsız kuzu küreği (kemikleri çıkarılıp kuşbaşı doğranmış)

3 çorba kaşığı rafine yağ

1 diş sarımsak (dövülmüş)

1 küçük soğan (ince doğranmış)

125 gr domates (küçük küp biçiminde doğranmış)

1/2 su bardağı elma sirkesi

5 su bardağı et suyu

3 çorba kaşığı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

1 defne yaprağı

1 çay kaşığı kekik

3 yumurtanın sarısı

2 çorba kaşığı limon suyu

3 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız Yağı, büyük bir tencerede harlı ateşte kızdırınız Ateşi kısıp, etleri hafif hafif, nar gibi olana kadar kızartınız Kızaran etleri, orta boy bir tencereye aktarınız

Kalan yağda, sarımsak ve soğanı 8 dakika, soğanlar saydam olana kadar kavurunuz Domatesleri ve sirkeyi ekleyip 10 dakika, sos yarısını çekene kadar kaynatınız Et suyunu katıp, tahta kaşıkla iyice karıştırarak yeniden kaynatınız

Orta boy tenceredeki etlerin üstüne un, tuz ve biberi serpip, orta ateşte sürekli karıştırarak un ve et iyicene karışana kadar pişiriniz Büyük tenceredeki sirke ve et suyu karışımını etlerin üstüne döküp, defne yaprağı ve kekiği ekleyiniz Orta ateşte, arasıra karıştırarak kaynatınız

Tencerenin kapağını kapatıp, fırının sıcaklığını azaltarak (170°C) 1,5-2 saat, etler yumuşayana kadar pişiriniz Tencereyi fırından alıp, delikli kepçeyle eti ısıtılmış derin bir servis tabağına boşaltarak, üstünü kapak yada alüminyum kağıtla kapatınız

Tencerede kalan sosu, orta boy bir başka tencereye süzüp, 1-2 dakika beklettikten sonra, üstündeki yağları alınız

Yumurta sarılarını ve limon suyunu küçük bir kasede, yumurta teli yada elektirikli çırpıcıyla çırpıp, tenceredeki sostan yavaşça 4 çorba kaşığı ekleyiniz

Çırpılmış yumurta karışımını yeniden sosa karıştırıp, tencereyi ağır ateşte birkaç saniye, sos kaşığa bulanacak kıvama gelene kadar pişiriniz (Pürtükleşmemesi için sosu kaynatmamaya dikkat ediniz)

Sosu tadıp, gerekiyorsa biraz daha tuz ve biber ekledikten sonra, servis tabağındaki etin üstüne dökünüz Kıyılmış maydanozla süsleyip servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.