Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebap, tarifi, yufkalı

Yufkalı Kebap Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Kebap Tarifi



Yufkalı Kebap

ADESE RESTAURANT Etlik/Ankara

Malzemeler
5 adet yufka
400 gr kuşbaşı et
150 gr kültür mantarı
1 adet kuru soğan
2 adet yeşilbiber
5 adet domates
1 dal maydanoz
1 kaşık ayçiçek yağı
1 kaşık margarin
200 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
kekik
karabiber
Tuz

Hazırlanışı
sosu fırın tepsisindeki yufkaların üzerlerine dökülür En üstlerine de rendelenmiş kaşar Bir tencereye margarin ve ayçiçek yağı beraber konur Kuşbaşı etler bu yağda suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirilir Suyunu çeken etlere ince ince doğranmış kuru soğan, biber ve mantarlar ilave edilip orta ateşte ara sıra karıştırılarak pişirilir Etler yumuşayınca 2 adet domates de doğranıp etlere ilave edilir Kekik, karabiber ve tuzu da atıldıktan sonra kısık ateşte iyice yumuşayana kadar pişirilir Etler pişince kevgirle süzülerek, susuz olarak tencereden bir başka tabağa alınır İçine ince ince doğranmış bir dal maydanoz ilave edilir Yufkalar tezgaha açılır ve her biri dört ayrı parçaya bölünür Her bir çeyrek dilimin içine pişen etten kaşıkla alınarak konulur ve yufkalar kenarları açılmayacak şekilde rulo biçiminde sarılır Sarıldıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine dizilir Kalan 3 adet domatesin kabukları soyulur, ince ince doğranıp bir tavada pişirilerek domates sosu yapılır Pişen domatespeyniri serpilerek 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir Piştikten sonra kızarmış patates dilimleriyle süslenerek sıcak olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Yufkalı Kebap Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Kebap Tarifi



Yufkalı Kebap Tarifi

Malzemeler
10 parça Selet orta yağlı kemikli et
3 adet pişmiş yufka ekmeği
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet defneyaprağı
Karabiber
4 su bardağı su
4 su bardağı ılık su (etleri pişirmek için)
Tuz

Hazırlanışı
Derince bir tencereye 4 su bardağı su konur ve içerisine etler konur Köpüğü çıkana kadar kaynatılır Kemikli etler süzgeç yardımı ile suyu süzülerek alınır Derince bir tencereye kuru soğanlar dört parçaya bölünerek konur Defneyaprağı, kemikli et ve 4 su bardağı ılık su konularak ağzı kapalı olarak etler pişene kadar (etler kemikten ayrılana kadar) orta ateşte pişirilir Etlerin pişmesine yakın içerisine tuz ve karabiber eklenir Derince bir kaba ya da servis kâselerine yufka ekmekler küçük parçalara bölünerek konur Üzerine pişen etler süzülerek konur ve üzerine kepçe yardımı ile etin suyundan da eklenerek yufka ekmeklerin yumuşaması beklenir Sıcak olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Yufkalı Kebap Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Kebap Tarifi



Yufkalı Kebap Tarifi

Yarım kilo koyun eti
2 baş soğan
1 adet iri domates
1 demet maydanoz
2 su bardağı su
3 çorba kaşığı katıyağ
2 adet hazır yufka
Yeterince tuz, karabiber, kekik

Bir tencereye soğanı, küçük küçük doğrayınız Çok az tuz ekip, soğanları öldürünüz Bir çorba kaşığı katıyağ koyup, soğanları hafif ateşte sarartınız Küçük doğranmış kemiksiz kuşbaşı etleri ilave edip, sularını salıp çekinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurunuz Domateslerin kabuğunu soyup, rendeden geçiriniz Etin içine ilave edip, kavurmaya devam ediniz Sıcak su ilave edip, orta hararetli ateş üzerinde tencerenin kapağını kapatarak, etler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz Öte yanda yufkaları dörde bölünüz İçlerini yağlayıp üzerine pişmiş etten bir porsiyon koyunuz Yufkayı etlerin üzerine bohça gibi katlayınız Bir fırın tepsisini yağlayıp, bohçaladığınız etleri üzerine yerleştiriniz Yufkaların üstünü yağlayıp orta hararetli fırında pişiriniz Yirmi dakika civarında pişirdikten sonra sıcak sıcak ikram ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Yufkalı Kebap Tarifi

Eski 10-28-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Kebap Tarifi



Yufkalı Kebap Tarifi

2 adet hazır yufka
500 gr köftelik dana kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet sivribiber
2 adet domates
2 çorba kaşığı margarin
yarım demet maydanoz
tuz
karabiber
1 sb süt
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
1 çk yoğurt
1 çk susam

Soğanları kıyınBiberleri halka halka doğrayın Domatesleri küçük küçük doğrayıp maydanozu kıyın Margarini bir tencerede eritip kıymayı ilave edin Birkaç dakika sote edin Soğanı, biberleri, domates ve maydanozu ilave edin Tuz, karabiber ekleyip et suyunu salıp çekinceye pişirin Fırını 180 dereceye ayarlayın Yufkaları üst üste düz bir zemine serip artı şeklinde dörde keserek 8 üçgen parça elde edin Dört üçgen parçanın üzerini sütle ıslatıp diğer dört parçayı üzerlerine kapatın Yufkaların üzerine pişirdiğiniz etli iç malzemeyi paylaştırıp dikdörtgen şeklinde katlayarak sarın Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin Yumurta sarısı ile 2 kaşık yoğurdu çırpıp böreklerin üzerine sürün ve bir tutam susam serpin Fırına verip üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin ve sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.