![]() |
Köy Usulü Kuzu Güveci Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köy Usulü Kuzu Güveci TarifiKöy Usulü Kuzu Güveci Tarifi 1 kg kuzu pirzolası 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 3 çorba kaşığı rafine yağ 3 orta boy patates (kabukları soyulup yarım parmak kalınlığında doğranmış) 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 1 su bardağı et suyu 2 tatlı kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip ısıtınız ![]() Rosto tepsisine tereyağı ve 1 çorba kaşığı rafine yağ koyup, pirzolaları renkleri kahverengi olana kadar kızartınız ![]() Kalan 2 çorba kaşığı rafine yağı büyük bir tavada kızdırıp, patates ve soğanları katınız ![]() ![]() Tavayı ateşten indirip, patates ve soğanların üçte birini delikli kepçeyle bir güvece aktarınız Üstüne pirzolaların yarısını döşeyip yeniden patates ve soğanlarla örtünüz ![]() Kalan pirzolaları yayıp, üstünü kalan patates ve soğanlarla örtünüz ![]() ![]() Güveci fırına sürüp üstü kapalı olarak 15 dakika, ete bıçağın ucu rahatça batana kadar pişiriniz ![]() Güveci fırından çıkarıp servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|