Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çiğ, dövme, etten, köfte, tarifi

Çiğ Köfte Tarifi ( Dövme Etten )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiğ Köfte Tarifi ( Dövme Etten )



Çiğ Köfte Tarifi ( Dövme Etten )

250 gr sığır bonflesi
1/2 gr köfte bulguru (2 su bardağı)
2 - 3 tane acı kırmızı biber
1 kahve kaşığı kimyon
tuz

Biberler köfte yapılmadan bir saat önce ılık suda ıslatılır Biberlerin sapları ve çekirdekleri ayıklanır, bir kaşık bulgurla birlikte havanda iyice ezilir
Diğer taraftan bonfilenin sinirleri çıkarılır Et kütüğünde tokmakla dövülerek macun haline getirilir Döverken et, bıçağın ağzıyla tokmağın altına toplanır ve tokmak arada sırada ıslatılır Bir taraftan da bulgur, yıkanmadan, biberle birlikte büyükçe bir tepsiye konur Tuz ve kimyon atılır Sonra yarım bardak su serpilir ve avuçla sütte sürte 40 dakika kadar yuğrulur
Yuğrulurken bulgur birleşinceye kadar ara sıra su serpilir Kıyma ilâve edilir ve on beş dakika daha yuğrulur Bundan sonra köfte iri ceviz parçaları büyüklüğünde bölünür ve ıslak avuç arasında sıkılarak şekillendirilir

NOT: Köftenin kıymasını döverken hazırlamak imkânı yoksa kasaptan et makinesinde çekilmiş olarak da alınır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.