![]() |
Lübnan Usulü Kuzu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lübnan Usulü Kuzu TarifiLübnan Usulü Kuzu Tarifi 1 kg'Iık kuzu budu (kemikleri çıkarılıp 2 cm boyutlarında kuşbaşı doğranmış) 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı zeytinyağı 3 soğan (ince doğranmış) 1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 diş sarımsak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz kökü 500 gr (2 12 su bardağı) yoğurt 1 çorba kaşığı mısır nişastası (2 çorba kaşığı suda eritilmiş) 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi Suyu ve yağı büyük bir tencereye koyup orta ateşte kaynatınız ![]() ![]() Orta boy bir tencerede yoğurt, suda eritilmiş mısır nişastası ve kalan tuzu sürekli karıştırarak ısıtınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, yoğurtlu karışımı ve limon kabuğu rendesini etlerin piştiği tencereye katınız ![]() ![]() ![]() Not: Lübnan usulü kuzuyu, taze yeşil salata ve pilavla servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|