![]() |
Macar Usulü Kuzu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Macar Usulü Kuzu TarifiMacar Usulü Kuzu Tarifi 1,5 kg'lık 1 kuzu kolu (yada budu) kemiksiz 150 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı acı kırmızıbiber (acı sevmeyenler daha az miktarda kullanabilirler) 2 orta boy soğan (kabuklan soyulup çentilmiş) 2 çorba kaşığı un 3/4 su bardağı elma sirkesi 1+1/4 su bardağı et suyu ya da tavuk suyu 2 çorba kaşığı domates salçası 250 gr mantar (yıkanıp kesildikten sonra dilimlenmiş) 250 gr (1 su bardağı) krema 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Baharat torbası: 2 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Eti iri kuşbaşı doğrayıp kağıt peçete ile kurulayınız ![]() ![]() ![]() Unu serpip yeniden karıştırarak yediriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerede kalan sosa kremayı katıp karıştırarak, sos yarısını çekene kadar orta ateşte kaynatınız ![]() ![]() Tencereyi ocaktan alıp içindeki baharat torbasını atınız ![]() ![]() Not: Değişik bir yemek olan Macar usulü kuzu, öteki Macar yemeklerinin çoğu gibi acı kırmızıbiberle ve mantarla tadlandırılmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|