![]() |
Ekşi Elmalı Ördek Göğsü Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekşi Elmalı Ördek Göğsü TarifiEkşi Elmalı Ördek Göğsü 4 ördek göğsü (kemik ve derileri alınıp, fazla yağları atılmış) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı bir tutam tuz 15 g (1 çorba kaşığı)tuzsuz tereyağı 1 ekşi elma (kabuğu soyulup, çekirdekli bölümü çıkarıldıktan sonra, ince dilimlenerek, üstüne 2 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu gezdirilmiş) 1 arpacık soğanı (ince doğranmış) 1/4 tatlı kaşığı kekik 1 1/2 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı bal 1 diş sarmısak (ince kıyılmış) 25 cl (1 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu Zeytinyağını, kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Ördek göğüslerini delikli spatulayla birtabağa çıkarıp, bir kenarda sıcak kalmalarını sağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada ördek göğüslerini 5 mm kalınlığında verevine dilimleyip, dilimleri ısıtılmış bir servis tabağına dışa açılan bir yelpaze gibi dizin ![]() ![]() SERVİS ÖNERİSİ: Buharda haşlanmış brokkoli çiçekleriyle ![]() |
![]() |
![]() |
|