![]() |
Akdeniz Usulü Balık Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akdeniz Usulü Balık TarifiAkdeniz Usulü Balık Tarifi 750 gr - 1 kg mezgit yada ona benzer beyaz etli bir balıktan fileto (ayıklanmış) 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 1 orta boy soğan (ince kıyılmış) 125 gr mantar (temizlenmiş ve ince dilimlenmiş) 4 domates (soyulmuş ve doğranmış) 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1/2 su bardağı sirke 1/2 su bardağı balık suyu 2 yumurtanın sarısı 125 gr (1/2 su bardağı) acı krema 1 çorba kaşığı limon suyu 1 limon (boyuna dilimlenmiş) 2 çorba kaşığı taze maydanoz (kıyılmış) Büyük bir tavada tereyağını eritip, köpüğü kaybolunca soğanı katınız ![]() ![]() Balık filetolarını, tavaya, sebzelerin üstüne yayıp, sirkeyi ve balık suyunu dökünüz; tavayı harlı ateşe oturtunuz; kaynar kaynamaz hemen ateşi kısıp, tavanın ağzını kapatınız ve 10 dakika, balıklara çatalla dokunulduğunda kolayca bastırılana kadar kaynatınız ![]() Balıkları ısıtılmış bir servis tabağına dikkatlice aktarıp, sos hazırlanana kadar sıcak kalmasını sağlamak için üstünü alüminyum kâğıtla örtünüz ![]() Tavayı, içindeki sebzelerle birlikte ateşe koyup, sebzelerin suyu yarıya inene kadar kaynatınız ![]() Küçük bir kâsede yumurta sarıları ile kremayı, tavadan alacağınız 1-2 kaşık sebze suyu ile karıştırıp limon suyunu da ekleyerek, tavaya boşaltınız ve sosu 3-4 dakika, koyulaşıp pürtüksüz bir hale gelene kadar (kaynamamasına da dikkat ediniz), pişiriniz ![]() Sosu balıkların üstüne döküp, limon dilimleri ve maydanoz ile süsleyerek hemen servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|