![]() |
Ekşili Et Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekşili Et TarifiEkşili Et Malzemeler 750 gr kuzu eti 1 Çorba kaşığı margarin 2-3 Adet soğan 2-3 Adet domates Yarım limon Tuz, karabiber Maydanoz Hazırlanışı Domatesleri yıkayın ![]() Etleri küçük küçük doğrayın ![]() Eğer et yağlıysa hiç yağ koymadan, eğer yağsızsa içine yağ ekleyerek kendi suyuyla kavurun ![]() Etler renk değiştirene ve suyunu çekene dek kavurun ![]() Bu arada soğanları ve domatesleri halka halka doğrayın ![]() Etler kavrulunca içine soğanları ekleyip, bir süre karıştırın ![]() 5-10 Dakika sonra doğranmış domatesleri ilave edin ![]() ![]() Tercihe göre kıyılmış maydanoz katın ![]() Tuz ve karabiber koyun ![]() Tencereye kaşık sokmadan, arada bir sallayarak karıştırın ![]() Yarım saat kısık ateşte pişirdikten sonra yarım limon sıkın ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|