![]() |
Mercan Dolması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mercan Dolması TarifiMercan Dolması Tarifi 1 kg mercan 12 diş sarımsak 2 dilim bayat ekmek içi 2 adet domates 1 adet dolma biberi 8-10 dal maydanoz 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet limon Ekmek içi, dövülmüş sarımsaklar, ince kıyılmış biber, yağın yarısı, 1 domatesin rendesi, tuz iyice yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mercan Dolması Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mercan Dolması TarifiMercan dolması tarifi Bir kilo mercan balığını iyice ayıklayıp temizleyiniz ![]() ![]() Birbuçuk kilo su içine dörder parçaya bölünmüş soğan, üst kabukları çıkarılmış 2 - 3 sarımsak atarak tencereyi ateşe koyunuz ![]() ![]() Öte yandan çok ince kıyılmış ve birbirine karıştırılmış soğan ile maydanozdan oluşan piyazı tuz ile iyice ovarak, sıkıp yıkayınız ![]() ![]() ![]() ![]() Tabağa alıp sofraya koyduğunuz zaman üstüne çiğ ve en iyisinden zeytinyağı ile karıştırılmış limon suyu geçirerek yiyiniz ![]() Not: Mercan yağsız ve kalınsa dolma yapmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|