Mercan Dolması Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercan Dolması TarifiMercan Dolması Tarifi 1 kg mercan 12 diş sarımsak 2 dilim bayat ekmek içi 2 adet domates 1 adet dolma biberi 8-10 dal maydanoz 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet limon Ekmek içi, dövülmüş sarımsaklar, ince kıyılmış biber, yağın yarısı, 1 domatesin rendesi, tuz iyice yoğrulur Karışım temizlenmiş mercanların içine doldurulur Sonra dolmalar bir tencereye dizilir Üzerine 1 domates rendesi , kalan yağ, 1 çay bardağı su az tuz ve halka şeklinde doğranmış limon konur Kapağı kapatılır Önce hızlı ateşte 10 dakika pişirilir, sonra kısık ateşte 15 dakika pişirilir, ateşten alınır![]() |
|
Mercan Dolması Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercan Dolması TarifiMercan dolması tarifi Bir kilo mercan balığını iyice ayıklayıp temizleyiniz Üzerine azıcık tuz ekerek bir yana bırakınız Birbuçuk kilo su içine dörder parçaya bölünmüş soğan, üst kabukları çıkarılmış 2 - 3 sarımsak atarak tencereyi ateşe koyunuz Yarım kilo su kalana kadar kaynatın, içinden soğanları çıkarın, sarımsakları ise su ile astardan sıkarak süzün Öte yandan çok ince kıyılmış ve birbirine karıştırılmış soğan ile maydanozdan oluşan piyazı tuz ile iyice ovarak, sıkıp yıkayınız Bu içle balıkların içlerini doldurunuz İçi dolmuş balıkları bir tencereye istif ediniz Önceden kaynatmış olduğunuz soğanlı suyu üstüne döküp balıklar pişene ve su az kalıncaya dek ateşte pişiriniz Tabağa alıp sofraya koyduğunuz zaman üstüne çiğ ve en iyisinden zeytinyağı ile karıştırılmış limon suyu geçirerek yiyiniz Not: Mercan yağsız ve kalınsa dolma yapmalıdır
|
|
|
|