Sardalya Buğlama Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sardalya Buğlama TarifiSardalya Buğlama Tarifi Malzeme: (4 Kişilik) 400 Gr Sardalya 4 adet iri domates 5-6 adet çarliston biber 5-6 diş sarımsak Sıvı yağ Tuz Karabiber 1 adet limon Yapılışı: Orta büyüklükte bir tepsi hafifce yağlanır ve halkalar halinde kesilmiş domateslerin yarısı bir sıra halinde dizilir Sardalyaların aralarına ufak parçalar halinde doğranmış sarımsağın tamamı yerleştirilir , balıkların üzerine yeterince tuz ve karabiber serpilir Balıkların üzerine ince halkalar halinde dilimlenmiş limonun tamamı ile çekirdekleri çıkartıldıktan sonra ince ve uzun şeritler halinde kesilmiş çarliston biberlerin tamamı ile halkalar halinde kesilmiş domateslerin kalanı yerleştirilerek balıkların üstü örtülür Tepsiye yarım çay bardağı likit yağ ile bir çay bardağı su ilave edilir ; tepsinin üstü bir kapak ile kapatılarak orta ateşte 40 dakika kadar pişirilir (Biber ve domateslerin ölmesi yemeğin piştiğini gösterir Tepsinin suyunu zaman zaman kontrolda yarar vardır Eğer biter gibi olursa su ilavesi gerekir ) Not: Buğulamaya uygun diğer balıklar: Hamsi, Kefal (dilimlenmiş) |
|
Sardalya Buğlama Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sardalya Buğlama TarifiSardalya Buğulama Tarifi 1 kilo sardalye 2 kahve fincanı zeytinyağı 2,5 kahve fincanı su 1 limon yarım demet maydanoz yarım demet dereotu biraz tuz İçlerini iyice temizlediğiniz, üstünü de ovarak yıkadığınız sardalyeleri bir tepsinin içine dizerek yerleştiriniz Sonra bunların üzerine zeytinyağı, su, kıyılmış dereotu ve mayolanozu ilâve ediniz Tuzu serpip, limon suynu da kattıktan sonra tepsinin kapağını kapatınız Orta hararette 10 dakika pişirerek ateşten indiriniz
|
|
|
|